Menu
Gildia Pióra na Patronite

You… make it easy

(refleksja nad autosugestią)

Nie za to cenię cię że jesteś
piękna i taka… tajemnicza
bo to każdego trafić może
zwłaszcza gdy bezrozumnie czyta

Nie za to że poruszasz nozdrza
w ostrożne z myślą poczynanie
by nie zapadła się pod wpływem
cnych na twój temat wyobrażeń

Nie za porywy serca nawet
które uwalniasz z wielką wprawą
bo one tylko przeszkadzają
w bezkrwawej nad tobą rozprawą

Nie tęsknię za tym co początkiem
udręki zmysłów było jeno
i nie zamierzam cię biczować
za wybujałe… własne ego

W końcu nie za to cię dotykam
że tak się lubisz kochać w sobie
lecz za to że gdy pragniesz kochasz
widzę swą twarz prawdziwą… w tobie

5 marzec 2017
(do muzyki Cigarettes After Sex – You)
https://youtu.be/mY8UdbnfaIs

28 111 wyświetleń
253 teksty
34 obserwujących
  • Odys syn Laertesa

    8 March 2017, 08:58

    Dziękuję za odwiedziny kluczniczko :)
    Moc pozdrowień dla Ciebie

  • onejka

    7 March 2017, 09:05

    Tak, to było takie proste. Po prostu musiałam się zalogować, widząc Twój wiersz Odysie :)
    Jak zawsze świetnie współgra z piosenką.
    Pozdrawiam serdecznie :)