Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 18 January 2021

trak(ta)Ty królów

ręce od czekania
wyciągnięte –
mdleją

o stół je opieram
z gwiazd układam
na świątecznym obrusie
mleczną drogę –
wydeptuję myślami ścieżki do ciebie
a w nich skarby niosę…

wszystkie utykają przed twym progiem
zatrzaśnięte drzwi serca zastają
niezmiennie -
od lat…

6.01.2021, 21.15
Króli Trzech

33 770 wyświetleń
281 tekstów
28 obserwujących
  • 18 January 2021, 16:41

    Gratuluję wyróżnienia. :)

    • Monika M.

      18 January 2021, 16:49

      Dziękuję. Ale znowu na... smutno...

      od yestem
    • 19 January 2021, 01:43

      Dlaczego? Kowalem swej radości... jesteś sama. :)

    • Monika M.

      20 January 2021, 15:56

      Kowalem może i tak, ale cały czas ktoś kradnie mi młot...
      :)

  • 15 January 2021, 23:13

    Bardzo piękne.
    A drzwi... może wcale nie są zatrzaśnięte, tylko tak się wydaje... od lat... Czasem warto nacisnąć klamkę, albo tylko pchnąć. :)

    od sprajtka, Monika M., Sexoh't