Menu
Gildia Pióra na Patronite

trzy krótkie wiersze

realizm w łazience

irytujesz mnie ciągle
lustereczko w łazience
kiedy staję przed tobą
po kąpieli
zadaję sobie te same pytania
czy pocisz się ze wstydu
czy zachodzisz śmiechem
czy wmurowało cię moje ciało
lecz w twojej realistycznej postawie
nie wydobędę z ciebie ani jednego dżwięku
może to i lepiej
że uchodzić chcesz zawsze
za dżentelmena

trzy dni

wczorajszy dzień to już historia
dzisiejszy jest darem od Wszechmogącego
a jutro
jutro jest dla nas takie dziewicze
jak nowonarodzone dziecię
szkoda tylko że trwa tak krótko
bo trwać będzie tylko do jutra

tajemnicze godziny

miłość i sen dwie braterskie dusze
mają te same nie znane godziny
bo nigdy nie wiemy kiedy się zakochamy
i nigdy sie nie dowiemy kiedy zasneliśmy w nocy

3739 wyświetleń
46 tekstów
5 obserwujących
  • Myffa90

    5 September 2010, 21:01

    Tak, też uważam, że uporządkowane są według kolejności: pierwszy najlepszy (bardzo mi się podoba), a te kolejne nieco słabsze.

  • awatar

    5 September 2010, 20:45

    dwa pierwsze kupuję +

    trzeci jest o niczym, nawet nie jest wierszem, nawet ciekawą myślą czy ciekawym spostrzeżeniem nie jest

  • motylek96

    5 September 2010, 19:09

    Podoba mi się najbardziej "realizm w łazience"
    ale reszta tez jest nie zła