Menu
Gildia Pióra na Patronite

Uliczna migawka

Raz w tygodniu
poza twoimi ramionami
z brzozą rozwichrzoną
jagodzieją usta
wargi pod oddechem lepkie bywają

Jest wtedy cisza
poranka
i zaczyna się pojawiać
problem opakowań wtórnych
rozciągliwych od snu

Obok jest fabryczna hala
gdzie ciągły szum
taniec fiolek
na produkcyjnych taśmach
wszystko oprawione
w eklektyczny ornament
naszego świata
rażącego neonem...

127 940 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • agniecha1383

    13 May 2020, 10:47

    Lubię kiedy czytając wiersz on pobudza moją wyobraźnię. Wtedy też nie tylko czytam ale i z wielką przyjemnością widzę. Pozdrawiam:)

  • zatopiony.wrak.

    12 May 2020, 21:12

    cudowny obraz słów