Menu
Gildia Pióra na Patronite

Burza

Raz się zbliża ciężko wolno
dając odgłos beczki pchanej
a raz szybko niczym kula
trafia w chwili niespodzianej

Czy ją widzisz gdy nam grozi?
Palcem ognia z niebios w drzewa
czy ją słyszysz jak w oddali
głosem ciężkim w deszczu śpiewa

Daje ziemi w chwilach suchych
wody lustra ukojenie
innym pali to co mają
siejąc smutek i zmartwienie

Skończy żywot swój przebita
strzałą słońca bladą chmurą
i zobaczysz jak w oddali
tęcza wzrośnie gdzieś za górą

789 wyświetleń
11 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!