Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chora koteczka

Raz chora koteczka leżała w łóżeczku
Więc przyszedł pan doktór - Jak się masz koteczko?
Źle bardzo - miauknęła koteczka ospale,
A serce doktora, co było ze stali,
Ruszyło po szynach, jak żółw ociężale.
Pan doktór się schylił, poprawił poduszki,
Do serca koteczki przyłożył swe uszko,
Osłuchał uważnie, wziął puls w obie dłonie
I głosem, co z trudem udawał ironię,
Rzekł: " Zrozumiesz kiedyś, ach koteczko ma,
Że wszystko nie jest takim jakim się wydaje..."
Tu wiersz zacytował poety polskiego,
Sławnego malarza, Stacha Witkacego.
Gdy skończył, odchrząknął, ukłonił się grzecznie
I popadł serdecznie w koteczki infekcję.

958 wyświetleń
9 tekstów
2 obserwujących
  • maruda1993

    30 May 2021, 10:09

    fajny i ubawny xd

  • kuloodporna

    26 April 2021, 21:32

    😊🌼🌼🌼......rozbawił mnie ten wierszyk.....🌼🌼🌼😊