Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Przy kawie~~

Rankiem przy kawie dzień się budzi
Pod powiekami jeszcze władcą sen
Czymże mnie nowym dniu zaskoczysz
Co było wczoraj to już wiem

Myśli składają się w marzenia
Czy okruch szczęścia swój odnajdę
Być może los mnie poprowadzi
Gdzie tylko zechce to tam zajdę

Poukładałam już te z wczoraj
Myśli i chwile w witraż słów
Bym mogła zawsze je wspominać
Gdy melancholia wróci znów

Kawa straciła swój aromat
Gdzieś w siną dal odeszły sny
I podświadomie drzwi otwieram
Być może właśnie pukasz ty..

109 552 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • onejka

    25 February 2014, 21:59

    Poranna kawa, takie aromatyczne rozmarzenie :)

  • AsiKa

    21 February 2014, 21:42

    KOCHANA AGULKO z Tobą i Twoimi wierszami kawa nigdy nie traci aromatu:)

  • Czinka

    19 February 2014, 17:47

    piękny wiersz Agnieszko i Twoje rozmyślania przy kawie...

    pozdrawiam ciepło na wieczór

  • misiek45

    18 February 2014, 23:32

    Dziękuję pięknie Wam moi mili za komentarze,fiszki i wpisy do swoich zeszytów:)
    Życzę Wam cudownych snów na dobranoc :)

  • Breath...

    18 February 2014, 16:20

    Dawno Pani nie czytałam i teraz wiem, że to był błąd...
    Pani Agnieszko....To jest piękne, nie do opisania....

  • Naja

    18 February 2014, 16:16

    Piękny wiersz Agnieszko...:-)

  • krysta

    18 February 2014, 14:44

    Jak zwykle zaskakujesz - każdym wierszem - uroczy :)
    Pozdrawiam Agnieszko :)

  • awatar

    18 February 2014, 13:30

    podoba się, ma melodię, lubię temat kawy a tu z ładnym zakończeniem

  • Janya

    18 February 2014, 13:16

    Piękny wiersz .. tęsknotą pisany..
    pozdrawiam:)

  • Gaia

    18 February 2014, 12:49

    zamyśliła się dziewczyna
    w filiżance tańczy czas
    kto dziś pierwszy bal zaczyna
    ona czy ten co stanął w drzwiach...
    ;)