Menu
Gildia Pióra na Patronite

ponowne spotkanie

Rankiem nastaje jak i
z wieczora
niezakłócona niczym
pora
pytań , okryta zaklęciem
co było by
gdybym spotkał ciebie
pierwszy raz,
lecz w nowym ale naszym
ogrodzie
inaczej może wiatr
pieściłby las
ukryty w marzeniach,
rosą ozdobiony w
wiosennej przyrodzie.

Może słońce by inaczej
nas uwodziło,
inne spacery się by na
plantach odbyły
wśród rabat kolorowych róż
splecionymi rękoma
zmierzali byśmy do
wyśnionych wzgórz.

Może by wypłynęły
z ust słowa
prawdziwe jak jesienny las
których, pragnę , chce
i kocham
wypowiedziane by były
ponownie pierwszy raz,
na teraz , potem
i przyszły czas.

14 012 wyświetleń
168 tekstów
7 obserwujących
  • marka

    28 November 2020, 17:35

    Wystarczy postawić krok w drugą stronę a będzie inaczej, ale jak byłoby gdyby było inaczej? Ot życie...