Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ranię

Ranię innych.
Słowem.
Obecnością... albo jej brakiem.
Czynem, gestem, spojrzeniem.
Niemożnością odwzajemnionych uczuć.

Umieram miłością.
Ranię obojętnością.
Dotykam namiętnością.
Odtrącam niepewnością.

Ranię.
Bo nie umiem inaczej.
Ranię...
Bo jestem tylko człowiekiem.

3686 wyświetleń
28 tekstów
0 obserwujących
  • Naja

    14 November 2013, 13:42

    Aż człowiekiem, chociaż niedoskonałym...
    Dobrze przekazane :-)