Menu
Gildia Pióra na Patronite

W Raju

Raj widziałam na Ziemi
Tuż obok koło domu
Widziałam cudy w nim
Niebiańskiego Tronu
Dostrzegłam tam wiele z nich
Takich jeszcze nieznanych
Pełno Dusz Miłości
Przez Boga ukochanych

Spacerowałam w Raju
Nie spiesząc się zupełnie
Tam pośpiech wszelki
Istnieje niepotrzebnie
Widziałam jakby Róże Ziemskie
Wyrastające spod Nieba
A woda im tak nieważna
Ni słońca, ni tego co zawiewa

Widziałam Raj
Tuż obok, koło domu
Siedziałam blisko
Nie mówiąc o tym nikomu
Spostrzegłam Anioła z Aniołkiem
Bawiące się koło mnie
To byli zwykli Ludzie
Żyjący tak cudownie

11 222 wyświetlenia
519 tekstów
5 obserwujących
  • smutny90

    8 August 2014, 23:25

    Piękny....