Menu
Gildia Pióra na Patronite

przyjacielu

pytasz się nieraz
ile kosztują wersy

o Tobie
Jezu

pięć minut

w horyzoncie nieba
oczy
i słona kropka
postawiona
upadłą
łzą

myśli słów
pieczęć

84 154 wyświetlenia
2127 tekstów
24 obserwujących
  • nicola-57

    10 February 2015, 23:59

    powtarzam moją opinię z wczoraj, która po czasie jakimś zniknęła.
    nie odtworzę jej wiernie: pewnym jest to, że była pozytywna, pamiętam, że szczególną uwagę zwróciłam na 3 ostatnie słowa świetnie puentujące ten dobry wiersz-nicola

  • wdech

    10 February 2015, 23:28

    Spokojnie Andachielu.
    Co do mnie, pisałem wiele razy, by mnie nie naśladować.

    Tu natomiast, mam mieszane uczucia w odniesieniu do osób
    które prowadzą dialog, podając się za naukowców.
    /nie komentuję poziomu wzniosłości, bo każdy mógł to przeczytać/

    W moim pojęciu, słowa które pouczają - podają przykłady, no ale niestety nie u tych Panów. Kończą się drwiną, błazenadą. Jak nie tą kiełbasą to inną.
    Może krucjatą? Przeciwko czemu i w imię kogo?
    I w końcu postawą wobec czego?
    Ja się zapytam... jak Ty nauczasz? Skoroś naukowiec i co to ma wspólnego z portalem,
    coraz bardziej ,,rzekomo,, literackim.
    Dla mnie tytuły tu nic nie znaczą
    te w wierszach owszem.

  • Adnachiel

    10 February 2015, 14:34

    ~grabia, straszne głupoty wypisujesz.
    A z tego co się orientuję, jużeś został zgłoszony do odejścia
    - z powodu żenującego braku kultury.

    PS. Wybacz Wdech'u, że zaśmiecam u Ciebie.
    Moje uszanowanie :)

  • wdech

    9 February 2015, 23:57

    Nawet nie będę wnikał co owe słowa mają znaczyć.
    Nie dostrzegam w sobie nic nadzwyczajnego.
    Więc, zainteresowanie mną jest zbyteczne.
    Niczego w życiu nie otrzymałem darmo. A darmo - kosztuje najwięcej.
    Jeżeli ZARZĄD chce mnie stąd wyrzucić, wystarczy otwarcie powiedzieć
    odejdę BEZ ŻALU
    są ciekawsze rzeczy do roboty. Zresztą to i tak tylko kwestia czasu.

  • wdech

    9 February 2015, 22:43

    Jakże dziękuję
    za zbyteczną troskę o mój stan ducha i umysłu.
    Gdyby wiara przeszkadzała myśleć, dawno bym z niej zrezygnował.
    ,,Zawirowanie,, hm...
    nazwał bym to inaczej, ale mało z kim, można tu o tym rozmawiać.

    Waść sobie to wyprintuj i przypiąwszy na gazetkę POSTUDIUJ
    nadejdzie moment że sobie o tym przypomnisz.

  • Adnachiel

    9 February 2015, 11:32

    Jak dla mnie to wspaniały wiersz.
    Bardzo osobisty, niczym akt wiary.

    Pozdrawiam serdecznie.