Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niepewność

Pytasz się mnie jak żyć bez Boga,
jeśli Go nie ma i nigdy nie było
- dla mnie ta sama ku światłu droga
i tylko w oczy wciąż więcej pyłu.

Pytasz czy można wstać po upadku,
gdy dłoni pomocnej próżne szukanie
- bądź linoskoczkiem co nie zna strachu,
balans zachwyca, lecz sztuką - spadanie.

Pytasz jak znaleźć odwagę i siłę,
by bez nadziei wciąż być całością,
jak się nie rozpaść na nieważne chwile
- wzrastaj w zwątpieniu, by stać się pewnością.

17 801 wyświetleń
178 tekstów
95 obserwujących
  • Papillondenuit

    7 February 2011, 13:16

    Koncepcja jak najbardziej słuszna... ;)

  • Irracja

    7 February 2011, 07:56

    ... nie szukaj pomocnej dłoni by wstać...
    ... unieś się choć trochę, by mogła sama...
    ... pod Ciebie się wśliznąć i unieść wysoko...

    ;-)

  • Papillondenuit

    8 January 2011, 03:02

    Jesteście Kochani, merci... :)

  • Huaquero

    7 January 2011, 15:58

    "balans zachwyca, lecz sztuką - spadanie."

    A couper le souffle...

  • Papillondenuit

    7 January 2011, 12:33

    :-)
    Ja również pozdrawiam Cię Aguś cieplutko :*

  • Papillondenuit

    7 January 2011, 00:39

    Dziękuję Kasiu z całego serca za te słowa, na które chyba jednak nie do końca zasłużyłam... :)
    Pozdrawiam ciepło, magicznych snów :-)

  • Papillondenuit

    6 January 2011, 23:22

    Bardzo mi miło :)
    Dziękuję i odpozdrawiam ;)

  • Meteora

    6 January 2011, 21:59

    Wpaniałe! Druga zwrotka spodobała mi się najbardziej.

    Pozdrawiam.

  • Papillondenuit

    6 January 2011, 21:07

    Czytasz mi w myślach Magdaleno :)
    Dziękuję za piękne dopełnienie słów wiersza i również serdeczne pozdrowienia przesyłam :-)

    P.S.: Kradzież za pozwoleniem to już nie kradzież ;]

  • giulietka

    6 January 2011, 20:51

    Marie, mistrzowski dialog złamanej cieniem duszy z ostoją światła...
    Kradnę to cudo i pozdrawiam Cię serdecznie:)