Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Spektakl"

Pytasz dlaczego jestem..smutna?
Dlaczego inaczej brzmi moje...kocham,
i nawet nie zauważyłeś,
jak nasze życie stało się...teatrem !

W teatrze tym...tysiące marnych złudzeń
i słowa, które już nic nie znaczą,
A Ty grasz, grasz wielką obłudę,
a przecież za teatr ten... nie płacą !

Dziś dusza moja cała z ran,
zranione serce a jeszcze Twoje.
Nie zliczysz łez po takiej grze,
które spływają z ...twarzy mojej !

Inaczej brzmiało moje...kocham,
bo wczoraj było całym światem,
dziś, to tylko echo...okrutnej gry,
które cichnie w tym kiepskim
...życia teatrze !

54 867 wyświetleń
428 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!