Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 10 October 2020

urywek

pytasz czym są gwiazdy...
gwiazdy spinają niebo, gdy głodni wierszy
poeci, upuszczają błękitu
z nieba bezsennych myśli,

pytasz czym jest słońce...
słońce ceruje dziurawe sumienie, w kamieniu
szukając początku, znajdując
znoszone buty losu,

a my, wciąż uczymy się
jak kochać, rzezbiąc twarze w korze
suchego pnia, muskając
tańczące słoje, dnia poprzedniego
http://youtu.be/gH77lBPsaNk

135 876 wyświetleń
1633 teksty
240 obserwujących