Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zatańcz

pytasz czy warto
jesienną porą szukać lata

w deszczowej kałuży
umoczyć kosmki włosów

odpowiem ci warto

więc

zatańcz z życiem
piękny walc

weź pod rękę
losu kwiat
i idź

idź tam
gdzie serca rytm
cię poprowadzi

przez górzyste szlaki
nie dostępne dotąd
skąpane w dzikości natury

przez doliny pokryte tęczą
blaskiem słońca obmyte

przedrzyj się przez
gęstwinę wilczych spojrzeń
błądzących w ciemnym lesie

nie oglądaj się wstecz nie
bo dopadną cię
utopią w studni złudzeń

przetrzyj szlak własnej duszy
i nie bój się
ona kocha

i błaga
zatańcz z życiem
jeszcze raz

27 415 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • aloya

    1 October 2015, 10:46

    Serdecznie dziękuję za cenne komentarze a z Tobą ZiZu34 chętnie zatańczę walca.

  • 30 September 2015, 18:34

    bardzo lubię tańczyć, szczególnie walca ;)
    pozdrawiam :)

  • nicola-57

    29 September 2015, 17:40

    tekst ma drobne usterki...
    ale... hmm..., db, za.

  • Malusia_035

    29 September 2015, 11:26

    śliczny :)

    Pozdrawiam Ciepło :))

  • krysta

    29 September 2015, 10:19

    bardzo ładnie.
    pozdrawiam :)