Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pytasz, czy się ciebie boję...
tyś co kosisz życia niewinne ?

Nie, nie lękam się ciebie
co podstępem władasz...

Boję się głupoty
która z gusła lekarstwa czyni...

By nas leczyć i obiecywać cuda
za wdowie pieniądze...

Zamiast wierzyć mądrze, prawdziwie
i przeczekać w izbie...

Rozsiewa na cztery strony świata
zarazę...

I wybawcą się mieni
by później fałszywymi łzami

Opłakiwać braci...
głupoty się boję najbardziej...

190 732 wyświetlenia
1575 tekstów
600 obserwujących
  • RozaR

    18 March 2020, 21:39

    Czasami trza pogodzić się z nieuniknionym - ludzie czasami przypominają lemingi .