Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Deszcz "

Pytasz, czy lubię deszcz.
Wiesz...?
- Zależy.
Jeżeli moknę samotnie lub kiedy
Krople spływają po oknie...
A Ciebie nie ma obok.
Deszcz nabiera innego znaczenia.
Jest w nim tyle smutku.
Brak w nim zrozumienia.
Tyle cierpienia we mnie.
Dla mnie nie ma w nim ratunku.
Jeszcze grzmoty, dźwięk burzy straszą - okropnie... boję się stać przy oknie.
Jednego czego przez lata życia nie nauczyłam się - nie zgadniesz, nie
- akceptacji strachu... przed burzą.
...
Kiedy jesteś obok,
Piosenkę deszczową mi nucisz.
Nie muszę się smucić.
Wiersze piszesz o deszczowej
Wiośnie - są takie piękne, radosne.
Nie boję się burzy, kocham deszcz...
I Ciebie też....

281 728 wyświetleń
2733 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!