Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Róża~~


Pytałeś czy lubię kwiaty..
Tak a najbardziej róże
O płatkach delikatnych
Choć kolce w ich naturze

Są piękne same w sobie
Urokiem swym czarują
Jak przekaz twoich myśli
Tak bardzo mnie ujmują

Róża w kolorze różowym
Tak barwne jej nasycenie
Może ją kiedyś dostanę
Mam takie ciche marzenie...

A może w kolorze rubinu
Niech będzie taka czerwona
O płatkach aksamitnych
Róża ..jak miłość wyśniona...

109 558 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących