Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lady twenty-one

silvershadow:

pytają po kim ją mam
jakby była podrzutkiem minionego wieku
za którą każą się wstydzić

choć to o całą mnie temu

przychodzą z masą cennych rad
uprzedzeń dotyczących płci wyznania
orientacji seksualnej koloru skóry

- z masą mądrości prowadzących ...
z książek wiemy do czego

przestańcie truć
wnosić na butach krew

lewo czy prawo
błędne tworzą koło
dziś myśli się otwarcie
jak my dzieci nowego tysiąclecia
- trójwymiarowo

bo wolność to skarb to oddech
dla każdej i dla każdego
i dla wszystkich pomiędzy

kuloodporna:

Zacznijmy razem, nie osobno.......
Bez podziałów, to nasz czas.......
Podajmy sobie dłonie.......
Stańmy twarzą w twarz.......
"bo wolność to skarb to oddech"
Wolność to my, to każdy z nas.....

(*Ten wiersz może zostać rozbudowany - jeśli ktoś z Was chciałby dodać coś od siebie, zamieszczę to w tekście. I tak stanie się on również Waszym.

30 315 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    22 February 2022, 16:08

    Dzięki, Wielkie Brawa, Kuloodporna! ;)

  • 3 December 2016, 17:35

    Trudne wersy , warto podjąć wyzwanie autora , lecz nie dzisiaj , dzisiaj już tylko czuwanie pozostało