Menu
Gildia Pióra na Patronite

Puste, brukowe ulice
otworzyły swe czarne,
ciemne oczy.
Ogarnął mrok - czas cieni.
To się już nigdy nie zmieni.
Kilka osób, kilka dusz...
wszystkie okrył kurz.
Wyprute z uczuć, poszarpane
serce czarnym, gęstym smarem
pooblepiane.
Nostalgia sprawia rozbicie,
poprzecinała nici szyjące życie.
Tli się płomyk nadziei tak nikły,
jak piękne chwile, które były i znikły.
Czas trwania, czas bycia nastąpił,
zastanawiam się więc dlaczego...
Bóg tak postąpił?

3966 wyświetleń
47 tekstów
2 obserwujących
  • awatar

    6 February 2014, 15:41

    jak to Ktoś napisał
    Szatan nie robi Bogu nic złego
    on tylko człowiekowi dyskretnie podsuwa pytanie; dlaczego?.
    i ja temu Ktosiu wierzę