Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Dziś"

Pusta polana w parku, kwiatami porośnięta.
Dawno już jest samotna i żyje zapomniana.
W technologicznym świecie, tak bardzo zacofana.
Jest dzisiaj przez człowieka, zwyczajnie pominięta.

Na jednej z półek szafki, okryta kurzem leży
książka w żółtej oprawie. Została porzucona
I w nowoczesnym świecie jest ona zagrożona.
Bo człowiekowi na niej, po prostu nie zależy.

Każdy w dzisiejszym czasie, ciągle na czymś skupiony.
Nie zwraca już uwagi, na chwile i drobnostki.
Uważa je za głupie, nie warte nic błahostki.
Przechodzi ktoś, odchodzi ktoś nie zauważony.

A ja tak nie potrafię i chodzę roztargniony.
O Tobie ciągle myślę i wciąż o Tobie marzę.
I tylko Ciebie widzę, w tym całym obcym gwarze.
Przez Twoją wyjątkowość, zwyczajnie oślepiony.

888 wyświetleń
4 teksty
0 obserwujących
  • I.Anna

    28 September 2015, 12:38

    Najbardziej podoba mi się ostatnia zwrotka :)
    Pozdrawiam