Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Pusia i pies"

Teksty z obrazami - "Pusia i pies" - Edi.Z.
"Pusia i pies" - Edi.Z.

"Pusia i pies"
Autor: Edi Zabrzeski

Pusia kotek taki śliczny
Za pieskami nie przepada,
Fido piesek taki komiczny
Kotki straszyć lubi i tym się chlubi

Co za krzykacz jakby sam był na tym świecie.
Jak pies z kotem wciąż tak żyjemy
Sama nie wiem gdzie przyczyna co go gniecie,
Przecież nawet tak troszkę się lubimy.

Ciągle myślę co jest grane
Moje serce pełne stresu jest rozchwiane
Gdy się tylko do mnie zbliża ze swą brodą
Już pazurki same się za niego biorą.

Kwiatek chyba by nie pomógł
I lizanie mojej główki też zbyteczne.
Choćbyś jeden był na świecie
Nie zaskarbił byś mnie sobie.

Bo żyjemy jak pies z kotem
Boś ty narcyz upierdliwy
Twoje ja się tylko liczy
A snobizmem ja się brzydzę.

Uważaj nie podchodź do mnie blisko
Chcę przypomnieć - mam pazurki
Które ponoć bardzo mocno iskrzą
Więc uważaj nie pociągaj za te sznurki
Chroń swój piękny nosek bo ci się pogrubi.

fot. z netu

336 wyświetleń
5 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!