Menu
Gildia Pióra na Patronite

C'est la vie

puściło skostniałe jezioro
wokół zazielenił się las
my znowu w tym pod Paryżem
hoteliku co trochę był nasz

tam słońce łasi się zaprasza
Łuk Triumfalny liże ciał
łóżko choć dawno ostygłe
pachnie jak wówczas w ten szał

na pożółkłych kartkach tęsknoty
odmierzył się podły ten czas
z nadzieją trwaliśmy w szaleństwie
na Ekspesso na rogale i nas

choć pszeniczne są Pola a Luwr
znowu zwiedzamy w albumie
to Katedralny na Wieży dzwon
nie inaczej na jutrznię bić umie

my znowu w tym pod Paryżem
hoteliku co tylko już nasz
Moulin Rouge widzisz w mych oczach
jak to mówią umierać więc czas...

Sylwia Pryga

40 784 wyświetlenia
285 tekstów
27 obserwujących
  • Infinite Gentleman Night

    25 November 2020, 17:12

    Trzymam już kciuki za Twoją udaną wycieczkę do Paryża 👍piękne miejsce dla wrażliwych i romantycznych Duszyczek Sylwia 😊🌟

  • Sylwia P.

    24 November 2020, 06:59

    Nieee, gooopi słownik mi zrobił psikusa😁

  • Sylwia P.

    23 November 2020, 21:39

    Haha, może to jedna z Crazy Horse, trzeba się było dobrze przyjrzeć 😉

    https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=8mT1Gm1-qTE

    Video watch
    od yestem
  • 23 November 2020, 21:29

    Mieszkałem tam kiedyś w hotelu... no nie było to *********, ale postanowiłem wyjść "na miasto" nocą... szedłem z godzinę takimi mrocznymi alejkami i nikogo nie widziałem, a ludzie mnie mijali, aż tu nagle... jasna twarz, ale skośnooka. :D Też była zdziwiona. :))

  • Sylwia P.

    23 November 2020, 21:23

    Haha, Smoku, a po co spać... Spać to kiedy indziej i gdzie indziej😉 Dziękuję!

  • 23 November 2020, 21:20

    Aaaaa, to Wy byliście w tym pokoju za ścianą... no nie dało się spać. :D:P
    Fajny wiersz. :))

  • Sylwia P.

    23 November 2020, 21:04

    Roza, hmmm, a proszę bardzo, nuć sobie, chyba nawet się da😉

  • RozaR

    23 November 2020, 20:01

    Noooo ładnie .
    Powinien ktoś to zaśpiewać .

  • Sylwia P.

    23 November 2020, 19:03

    Dziękuję Rafale, chociaż tak, wirtualnie. Ale kto wie, może odwiedzę ten Paryż 🙂

    Max, chyba mi do niego sporo brakuje, tak więc, miło, dziękuję 😉

  • Infinite Gentleman Night

    23 November 2020, 18:12

    Piękne wycieczki pisane poezją Sylwia :)