Menu
Gildia Pióra na Patronite

...puder na ustach

purpurą ust
złożonych na ustach
słodyczą płynącą
drżeniem
prosto z serca wyrwanym
zaczniemy niedzielny poranek
motyle w neonie słońca
w nas zatańczą
a potem wiatr
jak niewidzialny wędrowiec
do kuchni..
zaprowadzi nas

i zrobisz mi tosty, takie jak lubię
z truskawkami i cukrem pudrem
ja kawę z mlekiem do kubków naleję
i niby przypadkiem, usta swe pobrudzę...

Kochanie ?
i co z tym zrobisz ? ...rankiem w niedzielę.

( …czy puder na ustach tak „położony”.. może być przyczyną zawrotów głowy ?… ;) )

22 267 wyświetleń
205 tekstów
87 obserwujących
  • PetroBlues

    29 May 2011, 17:33

    Tosty,hmm...

    :)))

  • 29 May 2011, 13:00

    Dziękuję Wam za chwilkę spędzoną u mnie. Na koniec sezonu truskawkowego..pojawi się kolejny z tej serii ;)

    Cieplutko Was pozdrawiam i życzę pięknej niedzieli :))

  • bajka1

    29 May 2011, 08:47

    super...wyobraźnia zaczęła pracować

    pozdrawiam!!!

  • Seneka 18

    29 May 2011, 08:25

    Hmmm...piękny wiersz...robi wrażenie...

  • motylek96

    29 May 2011, 08:18

    Sezonowy wiersz pięknie pachnący truskawką z rana otulony mgiełką pudrową.
    mmm smaczny:))

  • 29 May 2011, 00:48

    ..no to nie pojesz ...ja póki co, nie mam na nic uczulenia...;) ..chyba, ze na kogoś ;)...ale to niegroźne ;)

  • 29 May 2011, 00:40

    Joasiu...wszak mamy sezon truskawkowy ;))

    Pozdrawiam i uśmiech zostawiam :))