Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pudełeczko

Pudełeczko wspomnień
odłożone na półkę
Roztargniona Cisza
Pogubiła prawdę, popłatała słowa
Ktoś kiedyś słyszał z oddali ...
O miłości, mądrości, uczuciu ze stali
Droga oświetlona czerwonym księżycem
Otulona zapachem, upiększona słowem
Czyżby nikt nie znał drogi donikąd ?
O niej właśnie szepta serce mój miły
O nie właśnie myślę, odliczając dni mojej mogiły
Widzisz ? To krew, krwią ubrudzone wspomnienia
O Tobie i o Moim małym niebie
Odłożę je na półkę, wraz ze wspomnieniami lata
Niech brudzi je wszystkie, pokochałam kata

12 563 wyświetlenia
61 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!