Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiosennie mi

Ptaszek rankiem trele śpiewa
Że wiosna budzi się
I głośno ziewa

Kwiatki powystawiały
Zielone główki do słońca
Pocałunkom nie ma końca

Wietrzyk figlarz stary
Fikał koziołki w konarach drzew
Aż mu pękł w portkach szew

A mi zielono, a mi wiosenne
Ciągle od nowa
I wciąż niezmiennie

2928 wyświetleń
13 tekstów
1 obserwujący
  • Cris

    28 March 2017, 10:25

  • 25 March 2017, 00:44

    "Wesołe jest życie staruszka,
    Wesołe jak piosnka jest ta,
    Gdzie stąpnie, zakwita mu dróżka
    I świat doń się śmieje: ha, ha" ;-D ha ha ha ha

  • 25 March 2017, 00:19

    To raczej dziewczęca płochość stymulowana wiosennym słońcem. :))

  • 24 March 2017, 23:16

    Hahahahahah ;-D Świetna opinia. Dzięki ;-D