Menu
Gildia Pióra na Patronite

Depresja

Psychotropy
namalują dla ciebie tęczę
na bladym sińcu nieba

przekrwiony obrzęk słońca
przyćmi lęk
wijący się jak przecięta dżdżownica
w rozchylonych wargach
brunatnej ziemi

sny stają się szare
niekiedy szczekają
w krysztale nieba

jak owady zatopione w bursztynie
zamarłe wrony
wegetują na drzewach

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • .Rodia

    16 October 2014, 15:08

    Można czytać
    Koniec wpadł w oko

  • Kamasia

    16 October 2014, 11:49

    głębokie i piękne

  • 15 October 2014, 23:35

    Obnażona ciemna strona życia...
    Pozdrawiam. :)