Menu
Gildia Pióra na Patronite

Krótki wiersz o syropie na kaszel.

(psychodelik)
Jest poranek, zimny i smutny
Jest tak jak jest, jest nijak
Samochody jadą, samoloty stoją
Ludzie stoją i chodzą, gołębie się całują
Człowiek, telewizja, pies i świnia
Będzie padać słońce mocno
W blasku ulewy susze stopy
Przejęzyczenie palcowe na klawiaturze
Tworze pod wpływem tlenu czekam na burzę
Na wybrankę kochankę pierwszą w tym roku
Sad zapełnia się kwiatami, pąków drzew od owocu
Płynie rzeka pszczół i innych takich, co ma nóżki
Po Śląsku korzeń to pieprz, a tak po za tym Jest p…

https://www.youtube.com/watch?v=0PGZuQg2oFI

66 739 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    23 April 2016, 16:11

    hej, dzięki. Miłego południa j.