Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiersz o tym , że lepszy gęsty budyń niż rzadka galaretka

( psychodelik)

Dzień i noc
Sen i zmęczenie
Tak i owak
W kwaśnym winie
Wodę piję
Lecz widzę
Widzę Ciebie
W niebie
W niebie bez
Bez ładnie pachnie
Lecz bez bzu już dni
Czy przebaczysz mi
Czemu już nie jesteś
Z nami
Komary latają z owadami
A mi to czasami przeszkadza
Ogrodnik kwiaty przesadza
Świeci żarówka w głębokiej czerni
Jak wypełnić swój sennik?
Sernik był w Noc Wielką
Jadłem kiedyś placek
Taki z mirabelką
Jesteś damą i Panienką
Jagód mało i jogurtu też
Ser ma dziury
Serce też
Szczeka kotek warczy piesek
Orzeszek w czekoladzie jest
Jeden i nie tylko
Wiosną też jest ciepło
Miłość jak miłość
W lato jest zimno
Gdy jej nie ma
Niema cisza
Zbigniew też obchodzi urodziny

https://www.youtube.com/watch?v=Z0DO0XyS8Ko

66 739 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!