Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiersz o marchewkach.

( PSYCHODELIK)

Idzie konik na dwóch nogach
Nieszczęście było w jego podkowach
W ręce prawej parasol niósł
Od deszczu się osłaniał
I narzekał na to, że nie pada
W lewej łapce trzymał kwiatuszek
Dwulistną kończynę
By tego szczęścia więcej było
Nie odganiał się od muszek
Na kwiatku zobaczył Bożą krówkę
Za chrumkał do niej jak skowronek
Włożył w lód swój ogonek
Bo to sierpień prawie był
Pietruszka w tym roku duża
Wczoraj była w grudniu burza

https://www.youtube.com/watch?v=nKzCpNxLVl8

66 744 wyświetlenia
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    9 May 2015, 12:22

    Dziękuję. Miłego WEEKENDU.

  • Malusia_035

    9 May 2015, 12:04

    Bardzo ciekawy wiersz :))

    Pozdrawiam Cieplutko :))

  • Cris

    9 May 2015, 10:06

    :) ''Wczoraj była w grudniu burza''
    pozdrawiam.

  • M44G

    8 May 2015, 22:36

    Miłych snów.

  • miramija

    8 May 2015, 22:33

    Fajne :)

  • 8 May 2015, 20:35

    taki zabawny paradoks , niech inspiruje , byle nie prowokował do płaczu

  • M44G

    8 May 2015, 20:33

    Proszę bardzo, niech dobrze służą.

  • 8 May 2015, 20:32

    dwa ostatnie wersy mnie osobiście zainspirowały ;)
    miłego wieczoru ;)

  • M44G

    8 May 2015, 18:29

    Dzień dobry Ewo, prawie jak pół Sokratesa. Miłego wieczoru Ewo.

  • M44G

    8 May 2015, 18:25

    Wiele ciepła Marianno.