Menu
Gildia Pióra na Patronite

Natura(lne) pragnienie

Przywołam cię poszumem lasu
Powitam wiatru powiewem
Łanem zbóż rozkołyszę sennym

Ciszą uspokoję twe myśli

Orzeźwienie przyniosę w kroplach deszczu
A łaknienie rosą zaspokoję

Oddechem twoim będę

Kształt życiu nadam pierwotny
I nie przestaniesz mnie pragnąć

39 355 wyświetleń
251 tekstów
27 obserwujących
  • Maryla S.

    7 June 2020, 20:14

    Kochani, zrobiłam małą korektę tego wiersza. Mam nadzieję, że autorowi 😉 wybaczycie🙂