Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bocznica

Przy włączonym telewizorze
zmarła
może wątroba wysiadła
na którejś z podmiejskich stacji

kilka butelek
po wódce
wymiociny podobne do
rozkręconej karuzeli
a spod nosa strużka krwi

to chyba był wylew

musiała zapijać życie smutne
samotność
i nie pierwszej świeżości posturę

w kącie na taborecie
przysiadł smutek
zjadł roladę
i w piecu napalił
dla otuchy

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • luterin

    12 March 2016, 23:33

    Bo poezja Twoja od razu staje się we mnie obrazem.
    Dlatego niezmiennie lubię tu wracać.