Menu
Gildia Pióra na Patronite

rodzi się wiosna

przytul do siebie mój brzuszek
ciężarny nadchodzącymi dniami
jest twardy i napięty
od krwiobiegu przyszłości
od długich oczekiwań

bije tam serce radości
z niego życie na świat wypływa
rodzi się nowe dziecię
pąk miłości rozwija
wiatr chwile szczęścia
z życzeniami dla wszystkich wysyła

każdy nowy człowieczek
dla matki jest jak wiosna
więc myślę i filozofuję
że ta pora roku
mokra niespieszna lecz nieugięta
z kobiecego łona rodzi się nam
już od wieków

3739 wyświetleń
46 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!