Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Zauroczenie "

Przyszło niespodziewanie
Wschodem słońca
Ubrane w róż
Tak nagle...cóż
Do życia potrzeba chleba
Odrobinę błękitnego nieba
Zielonych liści i myśli..
Poezją do mnie mów
Czego potrzeba nam?
Jeszcze więcej słów
Ciche wersy płyną..
Złotą godziną milkną ptaki
Tylko serca dają znaki
Czas wiosenny nadchodzi
O co człowiekowi chodzi
Zauroczenie wiosenne
Przebiśniegów biel
Krokusów fiolet błękit..
Ech, wiosenny czas
Nadzieja kwitnie w Nas

19.03.2022
19.12

281 010 wyświetleń
2724 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!