Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tanatos

Przyszło nienawidzić…
Odeszło marzenie,
Że przyjdziesz wnet,
Ukoisz cierpienie.
Dotkniesz ramienia,
Zabierzesz dusze.
Gdzieś tam odlegle,
Bez bliskich wzruszeń.
Pozwolisz zapomnieć.
Pozostawić na grobie,
Znicz symboliczny,
W sztucznej żałobie.

Czekam i czekam…
Trafiasz lecz obok.
Zabierasz nie tych,
Co patrzyli… za Tobą...

8535 wyświetleń
180 tekstów
12 obserwujących
  • Kedar

    25 November 2013, 22:14

    Piękny wiersz. Doskonale dobrana muzyka ... Działa na duszę