Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przyszła …
Zimna,
Chłodna,
Mroźna.
Ubrana w biel,
zarazem piękna, niczym kwiat.
Otuliła białym puchem swych ramion,
cały świat.
Nastąpiła cisza i blask.
Wszystko umarło.
Narodziła się nowa …
Nadzieja,
wiara na lepszy czas.
Sprawiła, że na nowo odkryłam samą siebie.
Rozprasza smutki.
Udowodniła ,że smutek,
to płomień, który kiedyś zgaśnie.
Promienieje radością ,
daje szansę na szczęście i uśmiech na twarzy.
Pozwala cieszyć się z każdej chwili.
Po niej rozkwita wszystko .
Dodaje sił, by na nowo wierzyć w nowe życie …
nową miłość.
Długo , czasem krótko zawita.
Ostra , czasami łagodna.
Jednak urok swój w sobie ma,
Pora roku …ZIMA !

15 965 wyświetleń
67 tekstów
3 obserwujących
  • Cris

    16 December 2015, 00:38

    b.ładnie...
    pozdrawiam :)