Menu
Gildia Pióra na Patronite

Taką jedną nocą

Przyszłaś z księżycowym promieniem,
tak od niechcenia czar rzuciłaś.
Jednym spojrzeniem
mnie usidliłaś.

Bez obaw podałem ci usta,
wyczułaś moich żył nabrzmiałość.
Ze wstydu pusta
pękła nieśmiałość.

Czułem aksamit twojej skóry
i rozkosznych szeptów wibracje.
Wybrzmiały góry
serca wariacje.

Odeszłaś z pierwszą struną słońca.
Zachmurzyły się smutkiem oczy.
czekam bez końca
każdej nocy.

48 023 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących