Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mroczny żniwiarz

Przyszłaś do mnie odważnym krokiem,
ubrana na czarno, otulona mrokiem.
Przyszłaś do mnie bez zaproszenia,
nie zostawiając nadziei cienia.
Przyszłaś do mnie bez twarzy, zakapturzona,
Ni to radosna, ni to wkurzona.
Przyszłaś do mnie, by zabrać ze sobą
A ja... zwyczajnie nie poszłam.

24 654 wyświetlenia
261 tekstów
49 obserwujących
  • Myffa90

    22 July 2010, 13:46

    Do odważnych świat należy, tak to się robi ?:))
    Ja i tak będę się czaić, taka moja natura. :)

  • Myffa90

    22 July 2010, 13:42

    Ja własnie też Emilka dobra dusza, że z tej dobroci to potem przeze mnie cierpią. Obyś Ty w porę powiedziała mu na czym stoi. :))

    Spędziliśmy miło czas nad wodą, śmiechu było co niemiara. Całą noc przegadaliśmy. Numer mamy skąd wziąć bo to brat mojej koleżanki :)) Tylko mi to jest głupio. :)

  • Myffa90

    22 July 2010, 13:34

    Ach, to jak tak z miejsca nie widać tej iskry z Twojej strony to cieniutko... Mimo to, może coś się zmienić:)))

    A u mnie z tym panem mały problem powstał.
    Jakoś tak nie wymieniliśmy się numerami i czekam sobie:))
    Chyba oboje pokrewne dusze, nie stawiamy pierwszych kroczków. Tak, że szkoda...

  • Myffa90

    22 July 2010, 13:26

    Niech on mi lepiej nie wybiera. ;))
    Sama sobie poradzę. Poznałam przystojniaka i całkiem ciekawego człowieka. Taki super pakiet:)

    Czekam na relacje... fiu, fiu... :)))

  • Myffa90

    22 July 2010, 13:13

    Własnie z tym jest ciężko, bo to tylko głupoty im w głowach :))
    Dziś tatuś postanowił przejąć sprawę w swoje ręce i miałam dziwny telefon z propozycją na piwo. Niech no tylko wróci z pracy to go opitolę :)))

  • Myffa90

    22 July 2010, 13:06

    No czasem mnie coś zainteresuje, ale z reguły wolę na ostro o miłości, tak z poniewieraniem i nienawiścią nawet czasem [ chyba jestem uprzedzona] ;)))

    Mało romantyzmu w nas. :))

  • Myffa90

    22 July 2010, 13:00

    Pewnie tak, choć nie wszyscy mają choć trochę dystansu do tego.
    Zawsze znajdzie się ktoś, kto czytałby wiecznie dyrdymały o miłości. :)

  • Myffa90

    22 July 2010, 12:54

    Widzisz, te kojakowo - talarkowe myśli są zbereźnie zabawne więc jak można się przy nich nie zatrzymać i nie skomentować. :)))

    Moje słowotwórstwo pięknie na czerwono się prezentuje, szkoda, że tego nie widzisz:D

  • Myffa90

    22 July 2010, 12:49

    Myślę, że pozytywnie zostałam odebrana, ale zobaczymy jak to będzie dalej. :)))

    Ja to wesoła dziołcha, to bym się nawet ucieszyła.
    Hmm.. tylko czemu dla mnie?

  • Myffa90

    22 July 2010, 12:44

    Uznałam, że żeby się chwalić trzeba mieć czym.
    Na razie zbadałam grunt, jak się odnajdę w tej cudownej poezji tutaj. :))