Menu
Gildia Pióra na Patronite

Burza

Przyszła burza
Wichura gnała kurz i liście
Grom za gromem z nieba tłukł
Drzewa w bólu do ziemi gięły się
Oddając hołdy matce Gai
Ptaki zamilkły, zamarł świat
W grozie zanurzył się
Aż przyszła cisza
Trwała chwile
Na niebie tęcza znów kolorem mieni się
I znowu śpiewa ptak
I drzewa z bólu już nie jęczą
Spokoju nastał czas.

8395 wyświetleń
48 tekstów
0 obserwujących
  • Cris

    1 August 2016, 15:33

    ważne, że ''Spokoju nastał czas.''
    wymowny.
    :)