Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wizyta

Przyszła we śnie
Pod dwiema bliskimi postaciami
Grzecznie spytała
Czy jestem gotowa?
Prosiłam, by jeszcze poczekała
Bo muszę coś uporządkować

Powyrzucać zdjęcia
Na których głupio wyszłam
Przewietrzyć szafy
Z rzeczy niemodnych
Dawno nienoszonych
Żeby się później nie śmiali
Co też w tych szafach trzymałam?
Podrzeć listy z sentymentu
Uśpione w zdobnej kasetce
Wyrzucić pamiątki
Bez umiaru zwożone z wakacji

Mam jeszcze tyle zrobienia!
Może uzyskam prolongatę
Terminu
Tego, co nieuniknione...

18 853 wyświetlenia
159 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!