Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dzika Myśl

Przyszła do mnie z nowiną
A ja spodziewałem się jak wyrocznia
Która właśnie zapomniała

Nie było zdziwienia
Nie było strachu
Było ciepło i był spokój
A myśl ta wędrowała po przedziwnych zakątkach duszy
Wędruje do dziś

Staram się tę myśl oswoić
Nie płoszyć jej
Nie więzić
Chcę ją dosiąść i zobaczyć, dokąd może mnie zabrać
Lecz ta tylko mnie zrzuca
I zamiast do gwiazd ponieść
W las ucieka
Bujam więc w obłokach bez niej

I wydaje mi się...
Tak mi się tylko wydaje
Że ten Świat nie ma końca
Ani Piekła

81 752 wyświetlenia
826 tekstów
102 obserwujących
  • Papużka

    20 January 2021, 23:46

    Ja lubię taki galop niby do nikąd... a chociażby po to, by poczuć wiatr.

    od scorpion, Kasandra48, Sexoh't