Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sen

Przyszedłeś
Krzykiem próbowałeś wymóc posłuszeństwo
Bezwzględnie
Groziłeś mi przed twarzą pięścią
Arogancko
Starałeś się udowodnić mi swą wyższość
Poległeś
Tu u mych stóp, od marzeń niedaleko

Zemściłeś się
Godząc nożem między żebra mojego oblubieńca
Zapomniałeś
Że losu twarz jest szydercza
Myślałeś
Że ugnę się, uklęknę przed twych zmysłów wolą
Zapomniałeś
Że moja wola, nie jest wolą Twoją

4793 wyświetlenia
75 tekstów
3 obserwujących
  • Berenique

    16 August 2012, 10:20

    Miło mi słyszeć, że zatrzymałam Was choć na chwilę i że moje wersy brzmią Wam jeszcze w głowach. To dla mnie sukces.

    Wiersz ten inspirowany jest jednym z moich ostatnich snów i - pomimo, że jest to "tylko" sen - jest on prawdziwy, gdy nie wszystko odczytuje się w nim dosłownie.

    Dziękuję.

  • luterin

    14 August 2012, 21:39

    Dobry wieczór, wiersz przeczytałam rano, wracam by powiedzieć, że "Zapomniałeś
    Że moja wola, nie jest wolą Twoją " brzmią mi ciągle w pamięci.

  • Gaia

    14 August 2012, 18:10

    Zamyśliłam się Berenique..