Menu
Gildia Pióra na Patronite

Smutek

Przyszedł dziś do mnie
smutek,
nie niczym złodziej
w noc i po kryjomu,
lecz w środku dnia,
niczym stary przyjaciel.
Przyszedł,
otulił mnie jak płaszcz
żałobny, ciemny...
I szeptał do mego ucha
słowa ironią przybrane
że już mnie nie opuści,
na zawsze ze mną zostanie.

3933 wyświetlenia
22 teksty
4 obserwujących
  • Leid3210

    20 August 2010, 16:06

    rzeczywiscie SMUTEK

    +

  • Andrea

    20 July 2010, 20:10

    Świetny wiersz!!

  • topik

    20 July 2010, 08:37

    ;)

  • awatar

    20 July 2010, 06:06

    Perełka smutku "I szeptał do mego ucha słowa ironią przybrane ..", chyba trzeba go takim poznać, żeby tak o nim napisać, pozdrawiam +:)