Menu
Gildia Pióra na Patronite

Anioł…

Przyszedł do mnie Anioł.
Pewną późną nocą.
Zapukał do mych drzwi.
Otworzyłam mu z ochotą.

Przyszedł do mnie Anioł.
Był mglistą postacią.
Ciemne oczy miał,
Które wszystko przebaczą.

Przyszedł do mnie Anioł.
Białe skrzydła miał.
Zdobione czerwonym piórem,
Które cierpieniem zwał.

Przyszedł do mnie Anioł.
Aniołem Śmierci się zwał.
Najpierw zabrał mi życie,
Potem wieczność dał.

Przyszedł do mnie Anioł.
Wieczne życie miał.
Przyszedł i nie wrócił,
Bo zabrał, co już chciał.

147 651 wyświetleń
2018 tekstów
322 obserwujących
  • LiaMort

    24 September 2011, 07:22

    a dziękuje... :)

  • motylek96

    23 September 2011, 14:13

    co coś podoba się mnie,zabrałam sobie:)

    pozdrawiam

  • LiaMort

    23 September 2011, 13:59

    Takie kolejne coś. Eh.

    5/10..xD