Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kwietniowe kwiaty

Przyszedł kwiecień - przyszły chmury
śniegu trochę, szarej lury
Smutno...

Przyszedł kwiecień - wiatr i grad
Marznie w zimnie każdy kwiat
Smutno...

Przyszedł kwiecień - przyszły śniegi
Serce krwawi, miłość pieli
Łaknąc...

Przyszedł kwiecień - pełno chłodu
Skoro więdnie pół ogrodu
Zostaw może lepiej samą
Łaknąc(ą)...

Przyszedł kwiecień - już kwietniowe
kwiaty padły pod naporem oskarżenia
Tkwię znów w stanie zawieszenia
Z duszy cieniem z nad ramienia
Spadającą...

Powoli i w ciszy usycham...
Umieram...

21 548 wyświetleń
318 tekstów
8 obserwujących
  • RudaDusza

    3 April 2015, 16:16

    Krysta - dokładnie! :)
    Ewelli, dziękuję :).
    Pozdrawiam serdecznie :)

  • krysta

    3 April 2015, 14:51

    w dzisiejszym kwietniowym dniu, aż cztery pory roku.
    pozdrawiam :)

  • ewelli

    3 April 2015, 12:04

    Podoba mi się wiersz ładnie