Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przy świątecznym stole gwar i zamęt.
Ktoś rozlał barszcz, ktoś nie zaśpiewa kolęd.
Małe stópki ganiają wkoło, bo jest jest im wesoło.
A ja siedzę sama i tęsknię za tym co już było
Co dawno uleciało i się skończyło.
Gdzieś przeszło obok, cicho, bez echa.
I została pustka w sercu człowieka.

11 191 wyświetleń
91 tekstów
4 obserwujących
  • Cris

    2 January 2020, 18:05

    kiedyś napisałam poniższą miniaturkę ///Cris ///Wiersz <3 35
    30 października 2015 roku, godz. 20:59

    ludzie ''kochają'' tęsknić
    choć
    dla większości ból nie/przyjemny/
    i
    marzą uśpić na dnie

    one budzą
    do życia

    K.A.Sz. 28.10.2015r.