Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Gdy tylko zamkniesz oczy"

Przyśni Ci się wiatr,
Wraz z którym przyjdzie zapach krwi i wszechobecny strach.

I woda co w strumieniu płynie,
I Jej chłodny głos szepczący Twoje imię...

Ujrzysz również ogień,
I Jego moc niszczącą Twoją ziemię co dzień.

I życie rodzące się na nowo,
Tylko po to by umierając zabrać coś ze sobą.

I ujrzysz Wojnę i Śmierć i Głód i Zarazę,
Gdy tylko zamkniesz oczy - ujrzysz to za każdym razem.

6576 wyświetleń
88 tekstów
3 obserwujących
  • silvershadow

    27 August 2015, 14:16

    Bardzo ciekawy.