Menu
Gildia Pióra na Patronite

Teraz

Przysłałaś mi Chrystusa wyobrażenie
A pod obrazem skomponowałaś
W krysztale bukiet przecudny
Z przepięknej urody słoneczników
A ja w parku
Formalinuję się eterem aksamitek
Nie zasypiam
Pozwalam cwałować we mnie nadziei
Jędrnej soczystości jutra
Wszystkim tym teraz
Szczęśliwym jestem
Boże Ojcze
Tak się cieszę
Dziękuję za nas

Mirosław

297 747 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • 30 September 2018, 14:45

    Czy to można rozumieć z chemicznego :utrwalać się zapachem? Odurzyć się wonią.
    Piekny wiersz!

  • 30 September 2018, 14:34

    Formalinuję się eterem-