Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

przysiadłszy cichutko na szyi
rozgościła się
szepnęła do uszka
to dziubnęła w serduszko
z brzucha motylkiem wyfrunęła
krzycząc
- mało -
wciąż mi ciebie mało...!

czasami zachlipie pod rzęsą
zadrży niespokojną żyłką
aż pęknie

maleńką słodyczą
w kołys(an)ce spokojnie

zaśnie

Sylwia Pryga

40 726 wyświetleń
285 tekstów
27 obserwujących
  • Sylwia P.

    21 August 2020, 07:21

    Maba, dziękuję. A tak na wczorajszą okoliczność wyznawania miłości mi się napisało 🙂🌸