Menu
Gildia Pióra na Patronite

Życia porządek

Teksty z obrazami - Życia porządek - Gomorra
Życia porządek - Gomorra

Przysiadł gołąb na parapecie
Grucha, miłości szuka
- Kochany, to nie ta sztuka
Dziś prócz gruchania, trzeba kupę siana
- To co, mam lecieć do bociana?
W zasadzie, chcesz gołębice na pokładzie
Wyjścia nie masz, pierzasty
Tuż obok wróbelek świergota
- Naszła cię na miłość ochota?
Tu kasa zbędna, to ona ma być chętna
Siano ? Jeno do gniazda
A ty jak gazda, domu masz pilnować
By była w nim miłość i zgoda
Tak sobie świergotali wróbel z gołąbkiem
Nad życia porządkiem.

9500 wyświetleń
83 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!